Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Мирослав Ягода

Понеділок, 3 червня 2019, 16:07

У Львові тимчасово зачиняється виставка робіт Мирослава Ягоди

Мирослав Ягода

Львівська національна галерея мистецтв зупинили виставку робіт художника Мирослава Ягоди через ремонт вікон та інший проект.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького передчасно закривається виставка робіт покійного львівського художника Мирослава Ягоди.

"У зв'язку з підготовкою до масштабного мистецького проекту Ангели /Виставка та плановими роботами із реставрації фасаду (заміна вікон) експозиція у Палаці Лозинського по вул. Стефаника, 3 тимчасово зачиняється. Про відкриття експозиції буде повідомлено додатково" – заявили у прес-службі галереї.

За словами сестри Мирослава Ягоди Марії Дикої, таке рішення може бути спричинене її кількаденним пікетом проти порушення керівництвом галереї авторських прав її матері, як єдиної спадкоємиці художника.

"Виставка мала би завершитися 9 червня, офіційно, з дирекцією, однак закривається вже зараз, при чому, тихо. Скоріш за все, це спричинене моєю акцією протесту та запитами до керівництва галереї про порушення авторських прав" – заявила вона.

Нагадаємо, 31 травня Марія Дика розпочала акцію проти порушення керівництвом Львівської нацгалереї мистецтв авторських прав її матері на картини Мирослава Ягоди.

У березні 2019 року у Львівській галереї мистецтв відкрилась Ретроспективна виставка Мирослава Ягоди. 

Мирослав Якович Ягода народився в 1957 році, помер 12 березня 2018 р

Мирослав Ягода був учасником багатьох виставок і перформенсів – поетичних, живописних, графіки. Друком видано три поетичних збірки: "Черепослов" (2002 р.), "Дистанція Нуль" (2006 р.), "Сяймо" (2008 р). Також він оформив декорації до вистав закарпатського режисера Атілли Віднянського. 

Більше про життя і творчість художника – у розмові з Варіантами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.