Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан "Кульбаба"

city-adm.lviv.ua

Середа, 5 червня 2019, 09:40

Громадськість Львова врятувала "Кульбабу" від захланних рук урбаністів

фонтан "Кульбаба"

Архітектори розглянуть можливість використання "квіточки" фонтану "Кульбаба" під час його реконструкції.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нещодавно підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

Як заявила архітектор, співавтор проекту "Реконструкція фонтану "Кульбаба" Ольга Криворучко, через бажання мешканців зберегти основні елементи старого фонтану, розглядається можливість використання "квіточки" фонтану в інтер’єрі нового.

"Зараз розпочато підготовчі роботи з реконструкція фонтану "Кульбаба" на пл. Галицькій. Відповідно до проекту тут буде облаштовано сухий фонтан. З огляду на резонанс серед мешканців до облаштування нового, сухого фонтану і бажання зберегти характерні елементи старого, будемо розглядати можливість використання в інтер’єрі сухого фонтану елементів теперішнього. Мова йде про "квіточку" фонтану. Потрібно продумати, в який спосіб це можна зробити і як задіяти цей елемент", – повідомила Ольга Криворучко.

Нагадаємо, що у 2018 році на реконструкцію фонтану "Кульбаба" виділили 62 159 грн. Минулоріч обслуговавання з квітня до листопада 4 фонтанів у центрі міста обійшлося у 300 тис грн з бюджету Львова.

Додамо, наразі сухий фонтан у Львові знаходиться на площі Митній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.