Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Васюник

Четвер, 6 червня 2019, 12:38

Виборів за відкритими списками на цих парламентських виборах не буде – Васюник

Ігор Васюник

Ігор Васюник заявив, що через внесення безлічі правок до проекту Виборчого кодексу, парламент його розглядатиме кілька тижнів.

Про це повідомив народний депутат з Львівщини Ігор Васюник на своїй сторінці у Фейсбуці.

Виборів за відкритими списками на цих парламентських виборах, швидше за все, не буде. Тобто, українцям знову запропонують голосувати за красиві партійні обгортки. Понад 4600 "поправок" внесли до проекту Виборчого кодексу. Так робили по закону про державну українську мову – щоб провалити. Так роблять зараз, щоб найближчі вибори до парламенту не відбулись за новим виборчим кодексом" – наголосив Ігор Васюник.

За його словами, над документом працювала фахова експертна група: народні депутати, експерти та громадські діячі від "Опора", "Чесно", IFES, представники ЦВК, Державного реєстру виборців, Ради Європи та інші.

"Кодекс міг бути ухвалений за кілька днів. А так, парламент буде розглядати понад 4600 поправок кілька тижнів" – додав Ігор Васюник.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Натомість спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає указ президента про розпуск парламенту неконституційним та оскаржує його у суді. 

Додамо, 20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського. Першою його заявою стало оголошення про проведення дострокових парламентських виборів. 

Також зазначимо, що 24 травня  в Україні стартувала передвиборча кампанія. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.