Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Четвер, 6 червня 2019, 19:54

Львову потрібна сучасна спортивна інфраструктура – Квурт

Володимир Квурт

Лідер ГО "Великий Львів" Володимир Квурт переконаний, що стратегія розвитку Львова має передбачати створення сучасної спортивної інфраструктури.

Лідер ГО "Великий Львів" Володимир Квурт переконаний, що стратегія розвитку Львова як міста, комфортного для життя, має передбачати створення сучасної спортивної інфраструктури.

"Фізична культура – важливий компонент здорового способу життя. Її розвиток потребує серйозних капіталовкладень в спортивну інфраструктуру міста. Бо це не лише обладнання спортивних майданчиків або велодоріжок. Це також сучасні багатофункціональні спортивні комплекси та палаци водних видів спорту, в яких можна займатись спортом протягом всіх пор року" – наголосив він в ефірі радіо Львівська хвиля.

Формування у містян розуміння необхідності регулярних занять фізичною культурою є основою передумовою для перетворення Львова у потужний центр спортивної індустрії.

"Маю на увазі не лише футбол. Львів славиться своїми спортивними традиціями, перед усім в ігрових видах спорту"  наголосив Квурт.



Володимир Квурт, як приклад, навів історію успіху розвитку водного поло у Львова й зазначив, що для збереження високих спортивних традицій необхідно в кожному районі Львова збудувати сучасний спортивний басейн.

"Сьогодні в багатьох школах, дитячих садочках, оздоровчих комплексах Львова, і Винник є басейні. Але того не достатньо. Якщо серйозно підходити до розвитку спорта як індустрії, то необхідно будувати такі об’єкти відповідно до міжнародних вимог й стандартів. Щоб охочих можна було з дитинства готувати до спортивної кар'єри. І це реально, бо Львов має висококваліфіковані тренерські кадри і славетні традиції не лише у водному поло, але й в розвитку інших ігрових видів спорту"  сказав Квурт.

Заслужений тренер України Ігор Зінкевич зауважив, що львівські майстри ватерполо багато років чекають від влади кроків в реалізації проектів будівництва палацу водних видів спорту. Львівські ватерполісти шість разів ставали чемпіонами України. Їх успіхи могли б привести до Львова нові інвестиції й започаткувати розвиток спортивного туризму. Однак поки що всі обіцянки залишаються на папері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.