Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 7 червня 2019, 10:32

11 нардепів з Львівщини не голосували за ув'язнення для осквернювачів могил захисників України

нардепи з Львівщини

Верховна Рада запровадила тюремне ув'язнення за осквернення могил захисників України та відповідальність за незаконне носіння військової форми.

Вчора Верховна Рада прийняла законопроект із внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконні дії проти державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України та деяких інших осіб. "За" проголосували 235 народних депутатів.

Зокрема, закон встановлює кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять захисників України, які брали участь у АТО, Революції Гідності, а також борців за незалежність України у XX столітті.

Крім цього, відтепер купівля, продаж, обмін чи передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією нагороди.

Також законом встановлено адміністративну відповідальність за незаконне носіння військової форми одягу із знаками розрізнення військовослужбовців Збройних Сил України людями, які не мають на те права.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт),  Михайло Бондар (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Дмитро Добродомов (позафракційний), Андрій Парубій (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Богдан Матківський (позафракційний),  Остап Єднак (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Були відсутні: Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Олег Березюк (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Сергій Кіраль (Самопоміч).

Були присутні на засіданні, але не голосували: Михайло Хміль (Народний фронт), Олег Мусій (позафракційний), Тарас Батенко (позафракційний), Тарас Козак (Опозиційний блок), Руслан Сидорович (Самопоміч).

Утримався Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.