Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Понеділок, 10 червня 2019, 09:47

Львівські шахтарі оголосили безстроковий страйк

Львіввугілля

Сьогодні гірники "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати.

Про це повідомляєспільнота "Шахтарі Червонограда" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні гірники ДП "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахти на знак протесту проти заборгованості із виплатою заробітної плати, відтак всі шахти ДП "Львіввугілля" зупинилися.

Нагадаємо, 7 червня гірники "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати, а також заявили, що планують перекрити кордон з Польщею з 10 червня, щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

Нагадаємо, ще 6 лютого, близько 200 шахтарів за підтримки профспілок провели марш центром Львова до будівлі Львівської ОДА. Головною вимогою гірників була виплата заборгованої зарплатні працівникам шахт ДП "Львіввугілля". А 29 травня на Сокальщині у шахті "Лісова" стався обвал породи, внаслідок якого загинули два гірники – Михайло Турко та Михайло Павлик.

Тоді ж президент України Володимир Зеленський відвідав шахту "Лісова" та пообіцяв забезпечити квартирами родини загиблих шахтарів. Родинам загиблих гірників "Львіввугілля" виплатять по 100 000 гривень допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.