Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Вівторок, 11 червня 2019, 16:12

Зеленський розправив Синютці крила у західному напрямку

Олег Синютка

Володимир Зеленський звільнив Олега Синютку з посади голови Львівської ОДА.

Про це йдеться в указі Президента України №369/2019 від 11 червня 2019 року.

Сьогодні президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Крім цього, Зеленський звільнив ще 14 голів обласних державних адміністрацій: керівники Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської,  Миколаївської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської, Волинської та Одеської (відсторонено тимчасово виконуючого обов'язків голови) ОДА.

Нагадаємо, 22 квітня Олег Синютка заявив про рішення піти з посади через перемогу Володимира Зеленського на виборах, відтак з 18 травня й до моменту підписання Зеленським указу про його звільнення він перебував у відпустці.

5 червня уряд задовільнив його заяву про звільнення та направив на підпис президенту.

Також Синютка розповів, що залишиться в політиці, але не висовуватиме свою кандидатуру на посаду міського голови Львова. А вже 9 червня на з'їзді оновленої партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" екс-голова Львівської ОДА потрапив до першої десятки партії. Він повідомив, що підтримуватиме на парламентських виборах нардепку Оксану Юринець та схвалив позицію самовисуванців Дубневичів.

Додамо, наразі обов'язки голови Львівської ОДА виконує перший заступник голови Ростислав Замлинський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.