Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Хресна хода у Львові

Четвер, 13 червня 2019, 11:56

Фанат Linkin Park попсово зазіхнув на релігійні заходи у Львові

Хресна хода у Львові

Айтішник Сергій Літневський зареєстрував електронну петицію, у якій просить заборонити у Львові проведення релігійних процесій, через які перекривають вулиці.

13 червня, на порталі е-петицій Сергій Літневський зареєстрував петицію з вимогою заборонити проведення релігійних заходів у Львові, які потребують перекриття вулиць чи обмеження в русі громадського та приватного транспорту.

"Враховуючи проблематику громадського та приватного транспорту в місті (дотримання графіків руху, кількості маршрутних автобусів, затримки трамваїв через неналежне паркування та ДТП, затори на дорогах в час пік, величезна кількість ям на дорогах), проведення подібних заходів, пов'язаних з перекриттям руху - це обмеження мешканців міста в свободі пересування по місту та створення штучних перешкод для руху транспорту, який й так потерпає від інших проблем" – йдеться у повідомленні.

Автор петиції посилається на Конституцію та Закони України, зокрема він пише, що згідно з статею 35, кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. 

"Для віруючих людей у Львові існує більш ніж достатня кількість релігійних споруд. Чому через релігійні вподобання одних мешканців міста повинні відчувати незручності інші мешканці та гості міста?" – пише Сергій Літневський.

Також він наголошує на захисті прав і свобод інших громадян України та іноземців, які не мають бажання приймати участь в подібних заходах, незалежно від їх віросповідання. 

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, 23 червня тимчасово перекриють рух транспорту від площі Міцкевича до вулиці Бандери через проведення процесійної ходи.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.