Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

П'ятниця, 14 червня 2019, 11:54

На українських дорогах встановлять станції екстреного зв'язку

дороги Львівщини

З 1 вересня на дорогах України встановлюватимуть станції екстреного зв'язку на випадок надзвичайних ситуацій. 

Про це повідомила прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Мінрегіонбуд оновило державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування. Згідно з цими змінами, на дорогах буде влаштовано зв'язок на найбільших українських трасах для забезпечення SOS-станцій для виклику поліції, швидкої або евакуатора. Ці станції екстреної допомоги розташовуватимуться кожні 500 м – 2 км.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, ці зміни будуть внесені, щоб убезпечити водіїв та пасажирів у разі виникнення надзвичайної ситуації.

"Тепер така практика може запроваджуватися і в нас. Новими змінами у ДБН введено рекомендаційну вимогу – передбачати відповідний технологічний зв’язок на трасах для влаштування цих SOS-станцій" – заявив Парцхаладзе.

Вигляд та комплектація SOS-станцій, відстань, на якій будуть розташуватися та час прибуття екстрених служб визначатимуть індивідуально згідно з проектом.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд затвердив встановлення протизасліплюючих екранів під час будівництва, ремонту та реконструкції автодоріг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.