Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові

Вівторок, 18 червня 2019, 11:43

На Львівщині більшість цьогорічних призовників відкосили від армії

військові

Під час весняного призову з-понад 22 тисяч призовників у Львівській області лише близько 7900 з'явилися у військкоматах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

В Україні завершується весняний військовий призов. За словами військового комісара Львівського обласного військового комісаріату, полковника Олександра Тіщенка, цей призов є першим на Львівщині, під час якого багато громадян добровільно прийшли у військкомат.

"Навіть були такі люди, які приїхали з-за кордону, для того, щоб віддати борг перед державою", – запевнив він.

Загалом, цьогоріч у Львівській області викликали 22,5 тис. призовників віком від 20 до 27 років. У військкомати з'явилися близько 7,9 тис. чоловіків, ухилилися – близько 13,5 тис.

Зокрема, область відправила 792 чоловіки у Збройні Сили України, з них 100 чоловіків – у десантно-штурмові війська, 395 чоловіків – у війська Національної гвардії, решту – у команди Герерального штабу, Президентський полк, 103-тю бригаду тощо. 

Найповніше план призову виконали у Дрогобицькому. Жовківському, Буському, Стрийському, Самбірському, Кам'янка-Бузькому, Радехівському. Пустомитівському районах області, а також у Личаківському і Сихівському районах Львова.

"Я думаю, що осінній призов ми проведемо в такому самому режимі. Львівщина відроджує свій патріотизм, ми 2 роки назад почали проводити зі школами стрільби, вчителі захисту держави також проводять відповідні заняття. Перестає у нас бути боязнь до армії", – сказав. Олександр Тіщенко.

Він також закликав усіх, хто прагне отримати відтермінуквання від призову, не зволікати.

"Враховуючи завершення призову, прошу усіх тих, в кого вагітна дружина або вже народилась дитина, кому виповнилось 27 років або виповниться до 1 жовтня, хто одружиться до 1 жовтня, хто поступить в інститут, хто вступить до другий ВНЗ — прийти до військового комісаріату, аби надати всі ці дані. Наголошую, що до 1 жовтня призову нема, тому не варто чогось остерігатись", – запевнив полковник.

Тіщенко також додав, що на сьогоднішній день порушили 14 кримінальних справ проти ухильників від військової служби.

Нагадаємо, призов на строкову військову службу триватиме до 30 червня.  

Загалом планують призвати на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року – 18 752 осіб. 

Також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься насупний набір на строкову військову службу. 

Додамо, під час осінньої призовної кампанії набрали 18 тисяч призовників. 

Упродовж 2017 року Львівський обласний військовий комісаріат виконав план призову на військову строкову службу на 100%

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.