Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Вівторок, 18 червня 2019, 11:19

Львівські гірники частково відновили роботу

Львіввугілля

Шахти ДП "Львіввугілля", працівники яких оголосили на початку місяця страйк, частково відновили свою роботу.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Шахти ДП "Львіввугілля" частково відновили роботу, бо ввечері 14 червня перші 30 млн грн поступили на рахунок підприємства, а ще мають надійти 80 млн грн, які будуть направлені на виплату заробітної плати. 

"Досягнуто згоди щодо поставки в червні на "Добротвірську" і "Бурштинську" ТЕС вугілля ДП "Львіввугілля" в обсязі 40 тисяч тон на суму 100 млн грн та підписано договір поставки вугілля. Сьогодні згідно з угодою мають надійти 80 млн грн. Однак не всі шахти відновили свою роботу", – заявив Михайло Волинець.

Нагадаємо, 10 червня гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

"Заборгованість із заробітної плати гірникам перевищила 1 млрд грн. Чи врятують 295 млн грн, виділених урядом, для погашення заборгованості із виплати заробітної вплати, якщо за оперативними даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України станом на 11 червня 2019 року заборгованість гірникам вже становить 1, 135 млрд грн. Шахтарям Донеччини не віддали зароблених 447,8 млн грн, Львівщини – 417,1 млн грн, Луганщини – 224,5 млн грн" – написав Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.