Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Середа, 19 червня 2019, 10:48

Університет Франка запускає п'ять нових бакалаврських програм

університет Франка

ЛНУ імені Івана Франка спільно з ІТ-компаніями запустить 5 інноваційних бакалаврських програм у вересні цього року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У вересні цього року в ЛНУ ім. І. Франка спільно з 10 ІТ-компаній Львова, серед яких: EPAM, SoftServe, N-iX, Conscensia, GlobalLogic, Cypress, Vector Software, запускають ще 5 нових програм для майбутніх ІТ-спеціалістів.

Серед нових інноваційних програм – кібербезпека, програмна інженерія, статистичний аналіз даних, сенсорні та діагностичні електронні системи, управління персоналом в публічній сфері та бізнес-структурах. 

"Раніше компанії намагались довчати випускників університетів на власних курсах, тривалістю 3 чи 6 місяців, а це таки менше, ніж 4 роки навчання в університеті. Для того, щоб ці 4 роки навчання були максимально корисними як для студента, так і для університету, почали залучати представників ІТ-компаній. Завдяки змінам до законодавства у 2014 році, університети отримали право формувати програми навчання під потреби місцевого ринку праці", – наголосив директор освітнього напряму Львівського ІТ Кластеру, Solutions Architect у компанії Softserve Зеновій Верес.

Він додав, що кожна з цих програм є унікальною, розробленою за високими міжнародними стандартами, згідно з вимогами бізнесу та потребою ринку праці. Програми включають не типові для університетів сучасні дисципліни, он-лайн курси з лекціями провідних світових лекторів, а також орієнтовані на розвиток самоорганізації студентів, створення ними власних проектів та стартапів.

Нові модернізовані програми будуть доступні для кожного студента, а загалом, станом на сьогодні на інноваційних бакалаврських програмах у Львові навчаються більше 700 студентів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.