Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОДА

Середа, 19 червня 2019, 13:27

Кумпанія супрематиста Спринського вимагає прозорого очільника Львівської ОДА

Львівська ОДА

У п'ятницю активісти планують провести відкриті громадські обговорення з кандидатами на посаду голови Львівської ОДА.

Сьогодні під стінами Львівської ОДА зібралися протестувальники з різних районів Львівщини, зокрема члени Громадської ради, активісти, учасники Майдану, медики та представники профспілок, які вимагали проведення прозорих та чесних виборів нового очільника області.

Очолив акцію голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш, який вимагає відкриті та прозорі призначення керівників органів державної виконавчої влади на території Львівської області з обов'язковим залученням громадськості та засобів масової інформації. 

"Президент обіцяв призначати на важливі посади професійних людей через відкриті конкурси, але зараз це не так. Яскравий приклад – призначення на посаду керівника СБУ без будь-якого спеціального звання та досвіду, а його дружина  є громадянкою Росії" – заявив  Андрій Болюбаш.

За його словами процес призначення нового голови Львівської ОДА повинен проходити чесно та прозоро, а не в Інтернеті.

"На Львівщині ще плачебніша ситуація, тому що ми не маємо відкритого списку реальних претендентів, які були, є лише інформаційні вкиди. Наприклад, те, що Львівщину може очолити людина олігарха, який працював за режиму Янцковича. Потім дають іного кандидата, можливо, він професійний, він молодий і енергійний але чи має він багаж знань, щоб керувати нашою областю чи готовий він пройти поліграф" – додав Андрій Болюбаш.

Згодом до протестувальників вийшов в.о. голови Львівської ОДА, колишній заступник Олега Синютки Ростислав Замлинський, якому Андрій Болюбаш передав офіційне звернення до Кабміну.

"Після призначення нового голови ОДА я готовий скласти свої повноваження. Я не тримаюсь за крісло. Я готовий до відкритого діалогу і я за те, щоб вирішувати нагальні питання для Львівщини разом з громадськістю, тому що у нас багато питань та проблем" – сказав Замлинський.

Також вимоги протестувальників підтримав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який також наголосив на проведенні "живого" обговорення з громадськістю щодо призначення ногого очільника області.

"Думаю, Адміністрації Президента все-таки вартує привідкрити список реальних кандидатів на посаду голови ЛОДА і зробити так, щоб ці кандидати поспілкувалися з громадськістю Львівщини в живому діалозі. Якщо буде потрібна допомога з боку Львівської обласної ради, ми готові її надати" – зазначив Олександр Ганущин.

В п'ятницю, 21 червня, активісти планують провести відкриті громадські обговорення на яких запросять кандидатів на посаду голови Львівської ОДА, щоб озвучити свої запитання.

Нагадаємо, 11 червня президент Володимир Зеленський звільнив Олега Синютку з посади голови Львівської ОДА, відтак тимчасово очільником Львівської облдержадміністрації став Ростислав Замлинський 

Додамо, у травні члени Громадської ради при Львівській ОДА переобралиголовою організації Андрія Болюбаша.

Зазначимо, сьогдні більше 50 активістів пікетували Львівську ОДА щодо проведення чесних виборів очільника області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.