Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продаж алкоголю у Львові

Четвер, 20 червня 2019, 09:51

Проблему продажу алкоголю у МАФах Львова вирішуватиме спеціальна робоча група

продаж алкоголю у Львові

У місті створили робочу групу, яка напрацьовуватиме шляхи врегулювання ситуації із продажем алкоголю у тимчасових спорудах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, вчора під час зустрічі із власниками МАФів міськрада вирішила створити робочу групу для напрацювання переліку дій щодо врегулювання ситуації із продажем алкоголю у тимчасових спорудах.

"Маю прізвища 6 представників від громадської організації "Я львів’янин", які в ній будуть, і спільно ми напрацьовуватимемо перелік дій задля врегулювання цієї ситуації. Зауважу, також ми чекаємо на рішення судів двох інстанцій, адже вони оскаржили нашу ухвалу. Уже 27 червня відбудеться наступне судове засідання", – додала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах. У зв'язку з цим 11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах".

Тоді ж близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю. 

Станом на 21 травня у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.