Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Короленка, 7

city-adm.lviv.ua

Четвер, 20 червня 2019, 12:29

У Львові відклали питання щодо купівлі колишнього інтернату на Короленка

вул. Короленка, 7

Львівські депутати відтермінували рішення про виділення 40 млн грн на придбання колишнього інтернату на Короленка, 7 для Центру опіки сиріт УГКЦ.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова у 2019 році. "За" проголосували 42 депутата.

Зокрема, депутати виключили з цієї ухвали питання про виділення субвенції Львівській обласній раді у 40 млн грн за купівлю будівлі колишнього інтернату на вул. Короленка, 7. Це рішення, як окреме питання, депутати будуть розглядати на наступній сесії Львівської міської ради.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, питання щодо виділення коштів на купівлю приміщення на вул. Короленка є критичним, бо до 1 серпня міськрада має дати вілдповідь обласній раді.

"Сьогодні всі отці сидять онлайн і дивляться нас, чекають, щоб розум переміг і ми виділили кошти Львівській обласній раді за це приміщення" – додав Андрій Садовий. 

Нагадаємо, у січні депутати Львівської міськради підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7. Однак облрада організувала аукціон й продала це приміщення київській фірмі за 35 млн грн, а початкова вартість будівлі становила 29,2 грн.

Тоді ж Господарський суд міста Києва суд за заявою міської ради зупинив дію цього рішення, відтак Львівська обласна рада погодилася на пропозицію мерії Львова передати приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 у власність громади міста вже за 40 млн грн.

Додамо, колишній інтернат на Короленка, 7З складається з навчального корпусу (2410,5 кв. м), складу (79,2 кв. м) та майстерні (440,2 кв. м). Загальна площа нерухомості – 2 929,9 кв.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.