Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Четвер, 20 червня 2019, 13:30

У Львові затвердили нову концепцію сортування сміття

львівське сміття

У місті діятиме 4-контейнерна система відходів для сухого, мокрого сміття, окремо викидатимуть скло і залишкові відходи.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали міської ради від 29.06.2017 № 2124 "Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львові". "За" проголосували 43 депути.

"Ми будемо трохи розширювати поняття "сухої фракції" і виокремлювати окремо скло, як вторинну сировину, яка є найбільш дороговартісною і цінною" – поянила депутат Львівської міськради Ірина Оршак.

За новим розподілом до мокрої фракції (органічні відходи) належатимуть – садові відходи (скошена трава, дрібні гілки) та харчові відходи (рештки овочів та фруктів, залишки їжі, шкаралупи).

Суха фракція включатиме пластик, макулатура, метал та картонні упаковки. Також окремо геобхідно поставити контейнери для скла, а також потрібен контейнер для залишкових або змішаних відходів. 

"В подальшому систему можна далі розвивати і сухі відходи розділяти на фракції, але головне охопити всю систему міьского поводження з відходами" – заявив директор ЛКП "Зелене місто" Ноздря Вадим.

Нагдаємо, на початку червня Андрій Садовий перевів Львівській ОДА 25 мільйонів гривень на вивезення сміття зі Львова.

Додамо, Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття, а у 2019 році – львівські депутати передбачили у бюджеті ще 300 млн грн на вивіз сміття зі Львова.

Зазначимо, в травні на території заводу "РЕМА", що на вулиці Заводській, 31, відкрилася Перша львівська сортувальня відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.