Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

садовий і синютка

Четвер, 29 червня 2017, 18:40

Садовий передав Синютці повноваження на два роки

садовий і синютка

Депутати Львіської міськради сьогодні ухвалили рішення про передачу Львівській ОДА повноважень щодо поводження з ТПВ у Львові.

Рішення наразі не є опублікованим, так як було підготовлено лише сьогодні спеціальною робочою групою. За рішення проголосували 55 депутатів.

Також під час ухвалення до нього були внесені три доповлення, а саме: про заборону розташування тимчасового полігону ТПВ у Львові, про проведення аудиту вивозу сміття зі Львова з 1 липня 2016 року, а також про зваження всього сміття, що буде вивозитись зі Львова. 

Мер Садовий у соцмережах так прокоментував це рішення:

"Суть сьогоднішньої ухвали Львівської міської ради по ТПВ:

- місто передає обласній адміністрації повноваження на вивезення та захоронення ТПВ з території Львова на 2 роки (до 31 червня 2019 року).

- місто погоджується сплачувати за це обласній адміністрації наступні кошти - 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році, 150 млн грн у 2019 році...

Зі своєї сторони місто продовжить дії в напрямку:

- реалізації стратегії Zero Waste Lviv, яка від сьогодні стала офіційною програмою Львівської міської ради.

- будівництва сучасного сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2. Розробка проектної частини уже в процесі".

Натомість фракція Самопоміч повідомила, що в ухвалі детально описані умови, на яких міськрада передає облдержадміністрації  організацію вивезення ТПВ до 2019 року:

"Львівська міська рада виділить обласному бюджету субвенцію –  триста мільйонів гривень у 2018 році і сто п’ятдесят мільйонів гривень у 2019 р.

Передача Львівського комунального підприємства «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» у тимчасове управління Львівській обласній державній адміністрації.

Затвердження схеми санітарного очищення та впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів.

Затвердження норм надання послуг з вивезення ТПВ.

На конкурсних засадах визначити відповідальних за вивезення сміття з міста.

Подання на затвердження Львівській міській раді тарифів на вивезення ТПВ.

Проведення аудитів використання коштів на вивезення та захоронення сміття

Отже Львівська обласна державна адміністрація бере на себе зобов’язання систематично та своєчасно вивозити та захороняти тверді побутові відходи зі Львова протягом 2017-2019 років. Натомість Львівська міська рада виділятиме обласному бюджету субвенцію у розмірі 300 млн гривень в рік.

Контроль за виконанням Програми здійснюватимуть виконавчі органи міськради та структурні підрозділи Львівської облдержадміністрації."

Голова фракції БПП Петро Адамик під час обговорення запропонував не голосувати це рішеня сьогодні, бо воно не є узгодженним з Львівською ОДА. Але ця пропозиція була відхилена. 

Реакція голови Львівської ОДА Олега Синютки наразі невідома. 

Зазначимо, сьогодні депутати міськради мали проголосували за передачу повноважень з поводження зі сміттям у Львові адміністрації. Цю ухвалу затвердили на виконавчому комітеті міськради ще минулого тижня, однак Львівська ОДА підготувала свій проект ухвали і сьогодні подала його на розгляд депутатам.

Садовий дав доручення проаналізувати цей документ юридичному депармаменту міськради та департаменту з питань поводження з відходами і додав, що цей текст робить неможливим подальщий розвиток Львова, особливо в плані поводження з ТПВ і будівництва сміттєпереробного комплексу за підтримки ЄБРР.

Нагадаємо, 23 червня Андрій Садовий погодився передати Олегу Синютці контроль над вивозом львівського сміття, проте назвав готовність облдержадміністрації взяти на себе вивіз сміття зі Львова на постійній основі ультиматумом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.