Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

П'ятниця, 23 червня 2017, 13:11

Львівським сміттям опікуватиметься Синютка. ДОПОВНЕНО

Олег Синютка

Андрій Садовий погодився передати Олегу Синютці контроль над вивозом львівського сміття. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що порадився із представниками фракцій Львівської міськради та погодився передати функції по управлінню сміттям у Львові до 2019 року Львівській ОДА.

Однак він назвав готовність облдержадміністрації взяти на себе вивіз сміття зі Львова на постійній основі ультиматумом.

"Це не є ультиматум Садовому, це є ультиматум громаді міста Львова. Я переконаний, що у цій ситуації ми повинні прийняти цю пропозицію, заплатити кошти і мати можливість нормально жити й розвиватися, адже наше завдання – зберегти людей", – зазначив Андрій Садовий.

Також він додав, що міськрада уже розпочала готувати усі необхідні документи для цього, а остаточне рішення мають прийняти депутати міської ради на наступній сесії, що відбудеться 29 червня.

"З юридичної площини є дуже багато запитань, але з політичної точки зору я вам озвучив позицію як міський голова. Ще має бути рішення депутатів, тому що депутати представляють громаду міста Львова. Ми сьогодні спільну позицію опрацювали і відповідно дали доручення, щоби юридичний департамент готував відповідне рішення на сесію міської ради на наступний четвер", – пояснив Андрій Садовий.

Також він підкреслив, що оскільки Львівська ОДА просила про передачу функцій щодо управління ТПВ, то, на думку мера, вона має займатися і постійним вивезенням сміття, і рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища.

Водночас Садовий запевнив, що міська рада все одно зведе у Львові сміттєпереробний завод.

"Ми, звичайно, повинні збудувати завод для безпеки життєдіяльності нашого міста. Ця пропозиція, яка озвучена, має чіткий термін. Я розумію, що до початку президентських виборів, тобто на два роки. Але ж місто має жити і через два, і через три, і через десять років. Мені важливо, щоби зараз містові дали нормально жити, щоби зняли облогу. Це все штучно створена проблема, яка силами держави вирішується за один день. Будь ласка, вирішуйте", – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 22 червня Львівська ОДА звернулася до міської влади про делегування їй функцій по управлінню сміттям у Львові до 2019 року. У облдержадміністрації повідомили, що зобов’язуються протягом 20 днів очистити сміттєві майданчики Львова від перенакопиченя, забезпечити стабільний вивіз сміття впродовж усього періоду делегування повноважень; відновити та вдосконалити систему сортування сміття; у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс із переробці сміття.

Додамо, нещодавно на нараді щодо вивозу сміття у Львівській ОДА за участю Зубко було вирішено, що відходи з території міста вдасться прибрати не раніше, ніж через два тижні. Також Геннадій Зубко та Олег Синютка виступили за те, щоб на території ТЕЦ-2 у Львові облаштувати тимчасовий полігон ТПВ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.