Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Васюник

Фб Ігора Васюника

П'ятниця, 21 червня 2019, 11:44

Васюник не йде на вибори через наругу Зеленського над Конституцією

Ігор Васюник

Ігор Васюник не братиме участь у виборах до Верховної Ради через незаконне рішення Конституційного суду про проведення позачергових виборів.

Про це повідомив народний депутат з Львівщини Ігор Васюник на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вчорашнє рішення Конституційного Суду – це примха купки політиків, для яких Конституція України має таку ж цінність як туалетний папір. Моя участь у виборах – означала б погодитись з цим неконституційним рішенням і легалізувати цю наругу над Конституцією" – заявив Ігор Васюник.

Він наголосив, що 5 років тому був учасником Революції гідності від першого і до останнього дня.

"В мене досі перед очима подвір'я Михайлівського собору, на яке привозили тіла вбитих. А починалось все з паплюження Конституції… 5 років тому Росія анексувала Крим. На Сході України – регулярні російські війська. Ми поховали тисячі українських захисників. І це також наслідок того, що купка українських політиків-малоросів витирали ноги об Конституцію України… 5 останніх років моєї роботи в парламенті – це голосування за якісні зміни і реформи" – пояснив Васюник.

За даними VoxUkraine Ігор Васюник входить в п'ятірку народних депутатів за рівнем підтримки реформаторських законопроектів (понад 280 законодавчих ініціатив), а за даними сайту Верховної Ради – знаходиться в десятці народних депутатів за сумлінністю виконання своїх обов'язків: 97% – відвідування, 95% – участь в голосуваннях. Васюника жодного разу не спіймали на кнопкодавстві й він не був замішаний у жодному корупційному скандалі.

Васюник повідомив, що за весь час переьбування у Верхховній Раді, він виконав свої програмні обіцянки, які давав львів'янам: співавтор ухваленого закону про державну українську мову; закон про приватизацію гуртожитків; закон по охороні пам'яток ЮНЕСКО – йдеться про збереження історичного Львова; закон про е-квиток в громадському транспорті; заборона продажу алкоголю вночі; законопроекти що стосуються захисту прав учасників АТО; інші законодавчі ініціативи, які безпосередньо стосуються вирішення проблем львів’ян.

"Підтримував всі пакети законодавчих ініціатив що наближають нас до членства в ЄС і НАТО, законопроекти для зміцнення місцевого самоврядування, децентралізації… Особисто розпочав в транспортному комітеті процес деолігархізації та демонополізації Державіаслужби – завдяки чому на авіаринок України зайшли іноземні авіаперевізники, лоукости" – розповів Ігор Васюник.

Також, за словами нардепа, вони виграли боротьбу за збереження академії сухопутних військ у Львові та суд на захист військових з 24-ої "залізної" бригади, створили Центр правового захисту учасників АТО, який працює вже 5 років й опрацював понад 3500 звернень і юридичних допомог.

"Всі ці роки я голосував за совістю і завжди мав державницьку проукраїнську позицію! Саме тому я ніколи не піду на вибори за політизованим рішенням Конституційного суду, яке є порушенням Конституції України! В політиці залишаюся, бо Україна для мене – це світогляд, це сенс життя. Держава – це не лише і не в першу чергу Верховна Рада, Президент і уряд. Україна – це усі ми – відповідальні громадяни" – повідомив Васюник.

На цьогорічних виборах нардеп підтримуватиме фахових, чесних та принципових кандидатів не залежно від політичних брендів.

"Тому протягом виборчої кампанії до парламенту допомагатиму людям зрозуміти, хто є хто. Особисто проаналізую кандидатів і висловлюся у підтримку найбільш достойних. Повірте, мені це легко зробити, бо вмію читати поміж рядків політичних заяв та програм. Добре орієнтуюся в українському політичному ландшафті" – додав Ігор Васюник.

Зазначимо, вчора, Конституційний суд визнав законним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, Ігор Васюник пройшов до Верховної Ради на виборах у 2014 році від Народного фронту, у 2015 році висунув свою кандидатуру на посаду мера Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.