Двох митників Смільниці викрили на хабарництві

П'ятниця, 21 червня 2019, 16:20

Митники посту "Смільниця" систематично вимагали хабарі від підприємців за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили на систематичному хабарництві двох посадовців митного посту "Смільниця", які вимагали гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Зокрема, силовики задокументували три факти одержання цими митниками різних сум хабарів, а під час обшуку у іхніх автівках виявили понад 80 000 грн, законність походження яких наразі встановлюється.

Хабарників спіймали поблизу роботи під час одержання чергового хабара, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину, обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряється інформація щодо причетності до цієї незаконної діяльності інших працівників "Смільниці".

Кримінальне провадження ввідкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у травні митники "Угринева" вимагали 6 000 гри хабара від підприємця за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Також у серпні 2018 року посадовці одного з митних постів Львівщини налагодили схему ввезення на Україну авто на іноземній реєстрації без належного митного оформлення, за що отримували хабарі. А у листопаді минулого року інспектор митного поста на Львівщині отримував хабарі за незаконне ввезення в Україну авто на іноземній реєстрації. 

Мітки: Львівська митниця, новини львова, СБУ у Львівській області, смільниця-кросценко, фото, хабар