Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Понеділок, 24 червня 2019, 10:32

Парубія звинуватили у захопленні влади

Андрій Парубій

ДБР розслідує справу про захоплення влади спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Про це повідомляє Українська правда.

Ще місяць тому до Державного бюро розслідувань надійшло звернення про захоплення державної влади екс-президентом Петром Порошенком, спікером Андрієм Парубієм і прем'єром Володимиром Гройсманом від народних депутатів з Опозиційного блоку Нестора Шуфрича і Василя Німченка.

За словами нардепів, Порошенко, Парубій і Гройсман "діючи спільно, у змові, з прямим умислом на захоплення неконституційним і незаконним способом державної влади вдалися до зловживання службовим становищем і прямого порушення конституційних норм".

"Колишній глава держави, голова парламенту і керівник Кабміну скоїли злочини, які полягають у захопленні державної влади, змові з її захоплення, зловживанні владою і службовим становищем", – йдеться у зверненні.

Нардепи стверджують, що в момент призначення Гройсмана прем'єром у Верховній Раді була відсутня коаліція, сформована відповідно до вимог закону, що є прямим порушенням Конституції і кримінальним правопорушенням, тому просять ДБР внести відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, ще у квітні суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти спікера Верховної Ради Андрія Парубія за розтрату держкоштів та перевищення службових повноважень.

Андрій Парубій пройшов до Верховної Ради на виборах восени 2014 року у складі політичної партії "Народний фронт". У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

У 2018 році Парубій задекларував 879 тис грн доходу і 1,6 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.