Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

Вівторок, 25 червня 2019, 11:00

На Львівщині посадовці держпідприємства хімічної промисловості привласнили більше 10 млн грн

хабар

Провоохоронці викрили чиновників держпідприємства хімічної промисловості, які організували схему розтрати майна цього підприємства.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ викрила та блокувала механізм розтрати майна посадовцями одного з державних підприємств хімічної промисловості області. Зокрема, спецслужби встановили, що чиновники вносили недостовірні дані в інвентаризаційні відомості та бухгалтерські документи про виробничі приміщення, які потім розбирали на залізобетонні конструкції і продавали за заниженою вартістю.

"Одержані кошти учасники протиправної схеми "відмивали" через підставні комерційні структури й внаслідок оборудки державний бюджет України недоотримав понад десять мільйонів гривень прибутку", – наголосили у СБУ Львівщини.

Також правоохоронці задокументували декілька фактів одержання одним із керівників держпідприємства хабара за незаконний продаж майна, а, за висновками експертів, діяльність чиновників могла призвести до надзвичайних подій у сфері екологічної безпеки.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру в скоєнні злочину у межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.