На Личаківській побудують сучасну музичну школу

Четвер, 27 червня 2019, 15:40

Міськрада оголосила конкурс на проект музичної школи з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у Львові.  

Сьогодні, 27 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію музичної школи з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у м. Львові.

"Надати управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування функції замовника на організацію та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію музичної школи з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у м. Львові з правом залучення до організації та проведення конкурсу третіх осіб" – йдеться у документі.

"Територія дозволяє і можна зробити великий об'єкт. Були різні розмови, що там буде житло будуватися, це брехня, тому що там буде музична школа і все що пов'язане з музичною школою" – зазначив головний архітектор Львова  Юліан Чаплінський.

Раніше ця ділянка навпроти церкви Петра і Павла (УАПЦ) належала Міністерству оборони України (комплекс військового містечка № 85). У часи президентства Віктора Януковича землю передали Винниківській міській раді з тим, що на ділянці мав би  з‘явитися храм УПЦ (МП).

"Ми обговоримо це питання з церквою, вони готові долучитися до цього проекту. Крім цього ми будемо мати можливість потім повернути церкві те приміщення, яке зараз там знаходиться" – заявила директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Контроль за виконанням рішення поклали на заступника міського
голови з питань розвитку Андрія Москаленка.

Нагадаємо, минулого тижня виконком  Львівської міськради прийняв рішення про організацію Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію сакральної споруди (церкви) – Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вул. К. Левицького – вул. Пекарської у м. Львові.

Мітки: архітектурний конкурс, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, вул Личаківська, Гелена Пайонкевич, конкурс, новини львова, школа, Юліан Чаплінський