Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

Четвер, 27 червня 2019, 16:55

Лідери ЄС продовжили санкції проти Росії

Європарламент

Європейський Союз офіційно погодив продовження економічних санкцій проти Росії ще на пів року.  

Про це повідомляє "Українська правда".

Сьогодні, 27 червня, відповідне рішення ухвалила Рада ЄС.

Санкції впродовадили після того, як канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон на саміті лідерів блоку 20-21 червня проінформували глав держав та урядів про стан виконання Мінських угод, з яким пов'язано рішення про збереження санкцій.

"Після цього Європейська Рада закликала до термінового відновлення переговорних зусиль з метою імплементації Мінських угод і заходів, спрямованих на відновлення довіри між сторонами. У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберегти економічні санкції проти Росії" – йдеться у повідомленні.

Санкції ЄС спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на товари подвійного призначення.

Вперше вони були введені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації  ситуації в Україні та посилені у вересні 2014 року.

Нагадаємо, профільні комітети ПАРЄ ухвалили рекомендацію підтвердити усі повноваження делегації Російської Федерації зі зняттям усіх санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

Додамо, МЗС України висловило обурення щодо прийнятого під час засідання ПАРЄ рішення щодо відновлення членства Росії в Раді Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.