Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

lviv24.net

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:02

Садовий припустив, що Потюк гальмує реставрацію костьолу єзуїтів через незнання законодавства

Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення чиновникам міськради надати «методологічну допомогу» новому начальнику управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА Валерію Потюку, оскільки у Львівській ОДА, на його думку, не орієнтуються в законодавстві.

Таке доручення він дав сьогодні, 5 листопада, під час прес-конференції у Державному природничому музеї Національної академії наук України у Львові.

На запитання, чому виникла колізія з церквою святих Петра і Павла у Львові, де начальник управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк наклав заборону на реставрацію, Садовий зазначив:

«Видно, там погано читають законодавство. Сьогодні треба допомагати, а «палки в колеса» вставляти бажаючих є багато».

Нагадаємо, відновлення храму святих Петра та Павла (Костелу єзуїтів) у Львові призупинено через непорозуміння між духовенством храму та управлінням охорони історичної спадщини Львівської ОДА.

Його очільник Валерій Потюк, зокрема, звинуватив духовенство у нефаховому ремонті храму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.