Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Понеділок, 1 липня 2019, 14:27

Львівські супермаркети на три дні відмовилися від целофанових пакетів

Андрій Садовий

З 1 по 3 липня у Львові відбуватиметься другий етап просвітницької кампанії "Без поліетилену".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 1 липня, у львівських супермаркетах розпочався другий етап просвітницької кампанії "Львів без поліетилену", який триватиме до 3 липня.

Відтак, супермаркети відмовилися від поліетиленових пакетів та пластикових тар, натомість пропонують покупцям екосумки та власні багаторазові контейнери.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на шкідливості поліетилену для природи та заявив, що вже в найближчому майбутньому у Львові планують запровадити тиждень без поліетилену.

"Наступна наша мета: у вересні ми хочемо зробити тиждень без поліетилену. А згодом це взагалі рік. Ми хочемо повністю від нього відмовитися,бо він надзвичайно шкідливий для нас з вами" – зазначив Андрій Садовий.

За його словами, наступним кроком після відмови від поліетилену, буде робота в напрямку переходу на скляні вироби.

Директорка департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України Світлана Гринчук наголосила, що Львів надихнув усю Україну зменшити використання поліетиленових пакетів.

"Кожна людина щодня вживає близько 5 грамів мікропластику, разом з водою, з продуктами, з повітрям. Це надзвичайно високий показник. Тому ми маємо бути максимально свідомими і зменшити його використання для збереження власного здоров’я. Львів повинен гордитися собою, що так вплинув на всю Україну" – заявила Світлана Демчук.

Загалом до акції долучилися 9 торгових мереж і понад 250 магазинів. Тут з кас заберуть пакети маєчки, а у кафе та кулінарії замість пластикового посуду використовують дерев'яні виделки, ножі, мішалки, картонні тарілки та склянки. Крім цього запроваджують щипці замість одноразових рукавичок.

Нагадуємо у Львові вже вдруге відбувається подібна акція. 9 квітня у львівських супермаркетах пройшла акція "Львів без поліетилену". Магазини на один день відмовилися від звичайних целофанових пакетів, натомість пропонували покупцям паперові торбинки та еко-сумки.

Додамо, 5 квітня 2019 року, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про проведення просвітницького заходу "День без поліетилену у супермаркетах Львова".

Зазначимо, ще у листопаді минулого року виконком Львівської міськради прийняв рішення обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.