Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Тернопільська, 15

Google maps

Вівторок, 2 липня 2019, 16:05

У Львові із старовинної вілли хочуть зробити дитячий садок

вул. Тернопільська, 15

Львів'яни зареєстрували петицію з проханням переобладнати закинуте приміщення вул. Тернопільській, 15 під дитячий садок.  

24 червня, на порталі е-петицій Марія Робак зареєструвала петицію з вимогою створити дитячий дошкільний заклад на вул. Тернопільській, 15.

На даний час на продаж виставили приміщення на вулиці Тернопільській, 15. Це одноповерхова вілла, яка знаходиться на Новому Львов, пам'ятка архітектури місцевого значення, яку збудували ще на початку ХХ століття. 



"Враховуючи прикрі прецеденти нищення пам'яток архітектури забудовниками по цілому міста та в нашому мікрорайоні зокрема (наприклад, зруйнована вілла композитора Ярославенка) просимо переобладнати це приміщення під дитячий садочок" – пише автор петиції. 

За словами Марії Робак район Нового Львову активно забудовується, вілла має зелену територію та неподалік знаходяться парки та дитячі майданчики, тому це чудове місце для дітей. 



"Якщо враховувати досвід скандальних будівництв у Львові - навряд після продажу тут не виросте чергова новобудова. Тож просимо врятувати пам’ятку архітектури місцевого значення та створити для громади Нового Львова ще один дитячий дошкільний заклад" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиція набрала 32 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.