Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Остап Семерак

Середа, 3 липня 2019, 15:11

Семерак навчить галичан європейського поводження з відходами

Остап Семерак

Львівщина розробить регіональний план управління відходами відповідно до стандартів ЄС

4-5 липня у Львові відбудеться практичний тренінг із розробки Регіональних планів управління відходами та інвестиційних планів за участі міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака. 

Також у тренінгу братимуть участь: перший секретар, керівник третього відділу програм допомоги "Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище" Йоганнес Баур, експерт Відділу інфраструктури та енергетики представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Ігор Князєв, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник, а також представники громадськості та галузеві експерти.

"Для побудови європейської системи управління відходами необхідна проактивна участь регіонів. На Львівщині є 154 несанкціонованих сміттєзвалищ, лише 20 легальних полігонів, але жоден з них не відповідає стандартам ЄС. Амбітні плани управління відходами можуть змінити цю сумну статистику" – коментує Остап Семерак.

Зі свого боку делегація ЄС обіцяє підтримку Україні і Львівщині на цьому шляху.

"Делегація ЄС в Україні розглядає реформу системи управління відходами одним із пріоритетних напрямків у природоохоронній галузі та висловлює свою підтримку місцевій владі" – зазначив Йоганнес Баур

Нагадаємо, що реформа системи управління відходами в Україні розпочалася в листопаді 2017 року із ухвалення Урядом Національної стратегії управління відходами до 2030 року. Відповідно до стратегії, конкретні заходи із впровадження реформи закладаються у регіональні плани з управління відходами. 

З метою посилення спроможності ОДА у розробці регіональних планів за підтримки ЄС проводиться серія тренінгів в рамках проекту "Допомога українській владі у реалізації Національної стратегії управління відходами". Перші тренінги вже  відбулися в Києві, Одесі та Вінниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.