Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

велодоріжки

Середа, 3 липня 2019, 16:38

На Княгині Ольги встановлять велодоріжки за 32 млн гривень

велодоріжки

До кінця 2019 року на вулицях Княгині Ольги та Сахарова планують встановити велодоріжки вартістю понад 32 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами в.о. директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, роботи по встановленню велодоріжок на вулицях Княгині Ольги та Сахарова планують завершити до кінця 2019 року.

"У нас розвинена велоінфраструктура на вул. Науковій і Володимира Великого. Якщо сполучити велодоріжки по вул. Княгині Ольги, а потім по вул. Сахарова, ми отримаємо трансміську магістраль" – зазначив директор ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олег Шмід.

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 32 млн 582 тис. грн. Станом на сьогодні, роботи виконали на 8 млн грн, сплатили – 3 млн грн із бюджету розвитку місцевого бюджету.

Генеральним підрядником робіт є ТзОВ "Трансбудторг". Гарантійний термін велосипедних доріжок – 10 років. Проектна довжина ділянки (у дві сторони) становить близько 5 км, ширина велодоріжки – 1,0–2,5 м.

На думку Олега Шміда, проект велодоріжки є комплексним, оскільки до нього включили також елементи, які пов'язані з іншими учасниками дорожнього руху: будівництво тротуарів, покращення зупинок громадського транспорту, встановлення паркувальних місць для автомобілів.

Також наступного року ЛКП "Інститут просторового розвитку" планує зробити капітальний ремонт на кільці на вулицях Княгині Ольги та Володимира Великого та змінити організацію дорожнього руху на ньому за системою "Roundabout", щоб рух велосипедів на цій ділянці був неперервним та безпечним.

Після завершення будівництва велодоріжку передадуть на утримання районній адміністрації.

"Поки триватиме гарантійний термін, про появи тріщин, вибоїн, знос розмітки чи інші проблеми повідомлятимемо замовника і підрядника, потім – щорічно виділятимемо кошти на утримання велодоріжок" – повідомив голова Франківської РА ЛМР Орест Тимчишин.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Трансбудторг" зареєстроване у Львові з 2016 року, займається наданням в оренду будівельних машин і устатковання, а також діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії. Власниками фірми є мешканець Калуша Віталій Винник та львів'янин Андрій Гук. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Нагадаємо, що загалом у Львові цьогоріч планують прокласти 20 км велодоріжки, а будівництво велодоріжки на вул. Княгині Ольги розпочали у жовтні 2018-го.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.