Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Маркіян Мальський

Понеділок, 8 липня 2019, 14:31

Мальський накриє паузою будівництво цинкового заводу біля Винників

Маркіян Мальський

Голова Львівської ОДА попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників.

Сьогодні, 8 липня, під час апаратної наради Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський підтримав пропозицію щодо створення робочої комісії для вивчення питання будівництва заводу гарячого цинкування біля міста Винники.

Голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш передав новому очільнику області звернення від ініціативної групи мешканців Винників та сусідніх сіл, які проти будівництва заводу.

"У цьому випадку не врахували інтереси мешканців, які там живуть і коли давали дозволи на будівництво цього заводу в першу чергу мали врахувати всі ризики, а це житлова забудова та водоперекачувальна станція" – заявив голова Української спілки учасників АТО та мешканець Винник Максим Кам'янецький.

Він наголосив, що громада не проти будівництва заводу, вона проти того, щоб його будували на цій ділянці.

Відтак, активісти вимагають, щоб новий очільник Львівщини скасував рішення районної державної адміністрації до вирішення цієї проблеми, оскільки інвестори не врахували потреби мешканців. 

"Я не бачу вирішення цієї проблеми до завершення виборів, тому що кожен на цьому буде робити свій піар. Я не думаю, що необхідно скасовувати наказ відділу містобудування, але я підтримую думку, що потрібно поки що призупинити дані дії" – заявив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Андрій Болюбаш запропонував голові ЛОДА створити комісію і призупинити роботи з будівництва.

"На цей період підтримую думку зупинити дії як щодо будівництва, так і щодо агресії щодо цього будівництва. Я готовий усіх вислухати. На два тижні потрібно взяти паузу, тому що це призведе до непотрібного суспільного резонансу" – пояснив Маркіян Мальський.

Голова Львівської ОДА погодився створити комісію, яка має оприлюднити результати своєї роботи вже після парламентських виборів 22 липня на апаратній нараді.

Він також зазначив, що готовий особисто увійти у цю комісію і запросив до роботи усіх охочих.

Нагадаємо, 26 чернвя мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.