Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівський метрополітен

metro.lviv.ua

Четвер, 11 липня 2019, 17:00

Львівські депутати розморозили тисячолітнє метро у Львові

Львівський метрополітен

Львівська міська рада підтримала петицію про створення метрополітену в місті.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради 34 депутати прийняли рішення про розгляд петиції  "Розморозити проект Львівського Метрополітену", яку зареєстрував 10 квітня Василь Лозовий. 

За словами автора петиції, Василя Лозового, через 10 років Винники, Брюховичі, Лисиничі, Сокільники, Скнилів, Малехів і Дубляни можуть стати територією Львова, що спричинить ще більше перевантаження громадським транспортом та транспортні колапси.

"В нас є система РАДАН, створена в 1994 році, яка дозволяє створити метрополітен на досить адекватній платформі, вона працює за принципом магнітної подушки: дозволяє рухатись вагонам над землею" – запевнив Лозовий.

Він також запропонував проект метрополітену, який буде побудований не ближче, ніж 1 км в радіусі від Львівської міської ради, який захистить будівлі від можливих руйнацій при створенні шахти.

За словами старшого викладача кафедри містобудування Інституту архітектури Національного університету "Львівська політехніка" Степана Тупіся, метрополітен можна будувати тільки за межами центральної частини міста.

Також Лозовий також назвав ймовірні станції метро.

"Пропоную згадати про Парк імені Івана Франка, там може бути перша станція
Університет, далі Цитадель, там де Сховище, Погулянку, де взагалі ніякої
архітектури немає, а далі: Коновальця, Кн. Ольги, Сихів" – йдеться в тексті петиції

Депутати підтримали ідею відновлення львівського метрополітену, тож міська рада вже найближчим часом має з'ясувати, яким чином її можна реалізувати.

Нагадаємо, 22 березня 2019 року львівські депутати на сесії міської ради підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток через 5 років.

Додамо, у лютому міська рада погодила створення АТП №2, оскільки робота АТП №1 зараз є фактично заблокованою через борги перед ЛАЗом, щоб уникнути транспортного колапсу у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.