Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стадіон Україна

Четвер, 11 липня 2019, 17:14

Львівська міськрада дозволила "Карпатам" забудувати стадіон "Україну"

стадіон Україна

Депутати затвердили детальний план території, який передбачає масштабну реконструкцію стадіону "Україна".

Сьогодні на сесії Львіської міської ради депутати підтримали рішення про затвердження детального плану території у районі вул. Липова Алея (до межі парку "Снопківський").

Платником детального плану є ФК "Карпати".

"Мова йде про розсташування тренувальних полів та спортивних площинних споруд на вулиці Липова Алея спортивного клубу "Карпати". З громадою міста узгоджено межі парку" – заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Згідно з планом ФК Карпати проведе реконструкцію стадіону "Україна". Зокрема планують зменшити вмістимість трибун орієнтовно до 15 тисяч місць, відремонтувати роздягальні з душовими та диспетчерський пункт. 

Крім цього у клубному блоці стадіону хочуть збудувати 3-4 поверховий реабілітаційний центр з масажними саунами, заклади громадського харчування, офісні приміщення ФК Карпати, клубну спортивну школу, клубний музей та готель на 50-60 місць для прийому команд гостей.

В обслуговуючій зоні розмістять бенкетні зали, квиткові каси, готель на 80- 100 місць та дитячий садок для обслуговуючого персоналу стадіону. Для масового спорту передбачається розміщення міні-полів та тенісних кортів.

Для забезпечення потрібної кількості паркомісць, детальним планом передбачено влаштування відкритої автостоянки на території футбольного стадіону на 103 машиномісць, а також підземної автостоянки на 310 місць.

На прилеглій території площею 0,937 га передбачається влаштування багаторівневого паркінгу з можливістю виїзду на вул. В. Стуса на 400 м/місць. Також з північного боку "верхніх" тренувальних полів запроектовано
багаторівневу автостоянку на 300 м/місць.

Нагадаємо, ФК Карпати хоче збудувати на території стадіону "Україна" 2 готелі, спортивну школу, 4 паркінги та банкетний зал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.