Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стадіон Україна

Четвер, 27 червня 2019, 15:37

Карпати перетворять стадіон "Україна" на Вавилонську вежу

стадіон Україна

ФК Карпати збудує на території стадіону "Україна" 2 готелі, спортивну школу, 4 паркінги та банкетний зал.

Сьогодні, 27 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив детальний план території у районі вул. Липова Алея (до межі парку "Снопківський").

Згідно з планом ФК Карпати проведе реконструкцію стадіону "Україна". Зокрема планують зменшити вмістимість трибун орієнтовно до 15 тисяч місць, відремонтувати роздягальні з душовими та диспетчерський пункт. Крім цього облаштують ложу для преси, зал для прес-конференцій, коментаторські кабіни та VIP-ложу.

Крім цього у клубному блоці стадіону хочуть збудувати 3-4 поверховий реабілітаційний центр з масажними саунами, заклади громадського харчування, офісні приміщення ФК Карпати, клубну спортивну школу, клубний музей та готель на 50-60 місць для прийому команд гостей.

В обслуговуючій зоні розмістять бенкетні зали, квиткові каси, готель на 80- 100 місць та дитячий садок для обслуговуючого персоналу стадіону. Для масового спорту передбачається розміщення міні-полів та тенісних кортів.

Для забезпечення потрібної кількості паркомісць, детальним планом передбачено влаштування відкритої автостоянки на території футбольного стадіону на 103 машиномісць, а також підземної автостоянки на 310 місць.

На прилеглій території площею 0,937 га передбачається влаштування багаторівневого паркінгу з можливістю виїзду на вул. В. Стуса на 400 м/місць. Також з північного боку "верхніх" тренувальних полів запроектовано
багаторівневу автостоянку на 300 м/місць.

Однак мешканці району висловили протест проти запланованих об'єктів будівництва, які розмістять на території Снопківського парку. Відтак виконком Львівської міськради прийняв рішення створити робочу групу, яка огляне цю ділянку і перевірить можливі порушення містобудівних меж.

Зазначимо, що стадіон "Україна є домашнім стадіоном ФК Карпати.

Нагадаємо, у 2017 році зважаючи на відсутність договору зі стадіоном "Арена Львів", львівські Карпати вимушено розпочали новий сезон на стадіоні "Україна".

Додамо, що минулого року Львівська міськрада дозволила збудувати 9-поверховий будинок з паркінгом біля Снопківського парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.