Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Хресна хода у Львові

П'ятниця, 12 липня 2019, 13:05

Богобійні райці грудьми стали на захист молитовної ходи у Львові

Хресна хода у Львові

Львівські депутати створять дорожню карту для релігійних процесій у місті.

Вчора, 11 липня, сесія Львівської міської ради розглянула петицію "Заборонити проведення молитовних/релігійних ход, які потребують перекриття вулиця чи обмеження в русі громадського та приватного транспорту в межах території міста Львова".

Львівські депутати відхилили петицію, оскільки вона обмежує конституційні права містян, і запропонували скерувати до комісії з питань релігії протокольне доручення напрацювати дорожню карту, щоб врегулювати це питання. "За" проголосували 43 депутати із 52.

Автором петиції про заборону проведення релігійних/молитовних ход, які обмежують рух транспорту та передбачають перекриття вулиць, був Сергій Літневський. За його словами, петиція набрала 500 необхідних підписів 30 годин.

"Конституція дає право громадянам в будь-який час організовувати мирні заходи, просто повідомивши про це міську раду. Отже ми щодня можемо перекривати вулиці міста, тому що кожна громада проводитиме свої зібрання. Петиція набрала необхідну кількість підписів за рекордний час, отже справді є болючою і важливою для містян. Та хочу наголосити, що йдеться не про заборону релігійних чи молитовних ход в цілому, а лише про ті заходи, які перешкоджають руху транспорту" – заявив Сергій Літневський.

Автор петиції також зазначив, що зосередився саме на релігійних заходах, тому що, порівнюючи із марафонами, автопробігами, веломарафонами, вони відбуваються набагато частіше, а також не лише у вихідні дні.

Нагадаємо, що 13 червня на порталі е-петицій Сергій Літневський зареєстрував петицію про заборону релігійних ход, які перешкоджають руху транспорту.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.