Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

П'ятниця, 12 липня 2019, 14:00

ЦВК спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування

виборча дільниця

Щоб голосувати не за місцем проживання виборцю достатньо написати заяву та показати паспорт.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Центральна виборча комісія внесла зміни в постанову щодо процедури тимчасової зміни місця голосування. Громадянину необхідно звернутися до відділу ведення реєстру виборців за місцем перебування в день виборів або за місцем виборчої адреси, написати заяву і показати паспорт. У заяві треба вказати причину необхідності тимчасової зміни місця голосування. Жодних підтверджувальних документів для цієї процедури відтепер непотрібно.

Змінити місце голосування виборці можуть до 15 липня. Відділ ведення реєстру виборців працюватиме і на вихідних, з 10:00 до 16:00 години.

"Усі відділи роздрукували іменні запрошення та попередні списки виборців і передали їх дільничним виборчим комісіям, які доставляють запрошення та оприлюднюють у своїх приміщеннях попередні списки. Уточнені списки виборців, в яких врахують тих, хто змінить місце голосування протягом наступних трьох днів, видрукують та передадуть дільничним комісіям до п’ятниці" – повідомила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Станом на 25 червня 2019 року за зміною місця голосування звернулися 818 виборців. До 10 липня кількість заяв збільшилася до 5747, станом на сьогодні – 9627 заяв.

У межах Львівської області змінили місце голосування 9226 виборців. 4306 жителів Львівщини обрали місцем голосування іншу область.

Також на Львівщині будуть голосувати 547 виборців із Донецької області та 663 – із Києва.

"Ми прогнозуємо, що до 15 липня буде ще багато звернень і цифри значно зміняться, та просимо виборців не відкладати процедуру на останній день" – додала Зоряна Павлів.

Інформацію щодо своїх персональних даних виборець може перевірити на офіційному веб-сайті Державного реєстру виборців в кабінеті виборця.

Нагадаємо, що відтепер ЦВК також пускатиме на вибори з розбіжностями у паспортах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.