Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

П'ятниця, 12 липня 2019, 15:45

На Львівщині поліція отрила 8 заяв про порушення виборчого законодавства

поліція

За шістьма з них складені матеріали про адміністративні правопорушення, за іншими – проводяться перевірки.  

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За вчорашню добу, 11 липня, до поліції Львівщини надійшло вісім повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

У повідомленнях, що надійшли до правоохоронців у Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Городоцькому районах Львівщини, а також у Франківському та Личаківському районах Львова, йшлось про розміщення агітаційної продукції у заборонених місцях, пошкодження агітаційних матеріалів, порушення під час агітації за кандидатів та інші.

Інформація надійшла до правоохоронців від громадських організацій, довірених осіб кандидатів у народні депутати, сільського голови, громадян та працівників територіальних підрозділів поліції.

За двома повідомленнями складені матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) КУпАП.

За трьома – матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

Ще за одним - матеріали про адміністративне правопорушення, передбачене ст.212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Поліцейські нагадують – за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність та закликають усіх учасників виборчого процесу дотримуватись вимог Закону.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.