Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

Середа, 17 липня 2019, 10:20

Порохобот надсилав по всій Львівщині неправдиві смс-повідомлення проти партії Вакарчука

партія "Голос"

Кіберполіція викрила депутата сільради на Львівщині, який уклав договір з мобільним оператором на щомісячну розсилку до 25 тисяч смс-повідомлень проти партії "Голос".

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Упродовж вчорашнього дня, 16 липня, до поліції надходили заяви від мешканців Львівщини про масову розсилку їм смс-повідомлень з текстом, що "Голос" не проходить відсотковий бар’єр на парламентських виборах. Відтак, людей провокували не голосувати за цю партію.

Окрім контрагітації щодо опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за політичну партію "Європейська солідарність".

"У рамках досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем Peremoga, є одним із депутатів міських сільрад Львівської області. У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв’язку, в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця" – повідомив начальник департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк.

                              

                   

Також кіберполіцейські встановили, що абонентську базу отримувачів цих смс-повідомлень сформувала одна з політичних партій, яка домінувала на Львівщині, ще під час президентських виборів 2019 року.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, за результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" впродовж 12-20 червня цього року, лідеру політичної партії Голос Святославу Вакарчуку довіряють 24% всіх респондентів, натомість висловили довіру колишньому президенту України та очільнику Європейської солідарності Петрові Порошенку лише 14% опитаних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.