Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Четвер, 18 липня 2019, 13:55

На Львівщині збільшилася кількість порушень, пов'язаних з передвиборчою агітацією

виборча дільниця

Найтиповіші порушення стосуються незаконного розміщення агітації, матеріалів без вихідних даних і передвиборчої благодійності.

Про це сьогодні під час брифінгу у приміщенні Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили представники громадської мережі ОПОРА у Львівській області.

За словами координатора Громадської мережі ОПОРА у Львівській області Тараса Радя, за останні 2 тижні кількість передбиборчих порушень збільшується. Це пов'язують з тим, що виборча кампанія підходить до завершення.

"Останні 2 тижні поширені порушення пов’язані з перешкоджанням здійснення передвиборчої агітації. Мова йде про нищення агітаційних матеріалів, їх зривання, застосування фізичної сили до агітаторів, пошкодження майна, погрози.

Також ми фіксуємо такі порушення: розміщення агітації без вихідних даних, а це скоріш за все означає, що матеріали не є з виборчих фондів; порушення порядку здійснення агітацій, тобто розміщення агітаційних матеріалів у недозволених на це місцях; передвиборча благодійність, яку можна розцінювати як непрямий підкуп виборів" – наголосив Тарас Радь.

Також спостерігачі ОПОРИ повідомили про збільшення агітаційних матеріалів, які розміщують у недозволених місцях.

"На жаль, в останні дні збільшується кількість агітаційної продукції, яку розміщують на стовпах, на електроопорах. Ми закликаємо припинити цю ганебну практику, бо це ускладнить роботу людям, які в переддень дня тиші будуть все це знімати. А такі порушення мають масовий характер" – пояснила омбудсмен з виборчих прав Громадської мережі ОПОРА Ярина Гаєцька-Колотило.

Крім цього у діяльності окружних виборчих комісій є проблеми: це підозри у можливому розкраданні бюджених коштів, конфліктні ситуації, зокрема у 124, 126, 118 ОВД.

Нагадаємо, парламентські вибори стартують 21 липня. Цього дня до роботи залучать близько п'яти тисяч правоохоронців Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.