Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лука Кріль

wz.lviv.ua

Четвер, 18 липня 2019, 13:45

Турківський Лука Кріль ісполаяв у собі деспота і заліг на дно

Лука Кріль

Антикорупційна прокуратура намагається передати до суду справу судді Луки Кріля, але він не ознайомлюється з матеріалами справи, начебто, через хворобу. 

Про це повідомляє РБК-Україна.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не може передати до суду справу щодо в.о. голови Турківського районного суду Львівської області Луки Кроля, через те, що він не хоче ознайомитися з обвинувальним актом, начебто, через хворобу.

Наразі САП передала до суду 22 справи щодо суддів.

"Ловимо суддю, якого викрили на хабарі в грудні минулого року. Не хоче ознайомитись з актом, каже, що хворіє, у Львівській області. Це 23-й суддя. Чекаємо, щоб він ознайомився з матеріалами справами. У нього підозра", – повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Нагадаємо, 9 січня цього року Солом'янський районний суд Києва розглянув ухвалу про отримання хабарів в.о. голови Турківського районного суду Львівської області.

Згідно із текстом ухвали, на початку грудня 2018 року суддя вимагав 1 000 євро від людини за не позбавлення її права на керування транспортними засобами у справі про водіння у нетверезому стані. Хабар суддя отримав у вбиральні суду на першому поверсі, а згодом гроші знайшли у кишені верхнього одягу судді, а також у його квартирі.

Відтак, суд призначив судді запобіжний захід у вигляді застави в сумі 80 тисяч грн.

Зазначимо, з літа 2018 року в Турківському районному суді працював тільки один суддя – Лука Кріль. Проти нього у квітні минулого року суд вже розглядав аналогічну адміністративну справу, проте її закрили у зв'язку із закінченням строків притягнення цього судді до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

За даними його декларації про доходи за 2017 рік, Лука Кріль заробив 208 451 грн зарплати та має 448 725 грн на рахунку у банку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.