Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 21 липня 2019, 11:52

На Львівщині 12 виборців намагалися проголосувати без паспорта

виборча дільниця

Спостерігачі Опори масово фіксують спроби виборців проголосувати без паспорта.

Про це повідомляє ГО "Опора" у своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними спостерігачів Опори, станом на 09:30 год вони зафіксували 12 спроб виборців проголосувати без паспорта. Найчастіші випадки спостерігали у Яворівському, Старосамбірському, Сокальському районах.

Зокрема, на дільниці №461596 в селі  Передвір’я Яворівського району жінці видали бюлетень без паспорта, а на зауваження спостерігачів Опори члени ДВК відповіли, що вона родичка членів комісії. А інший виборець на цій же дільниці проголосував за закордонним паспортом. Опора проінформувала про ці випадки поліцію.

Без паспорта проголосував і священник у на дільниці №461153 у селі Підгородці Сколівського району. Також спроби проголосувати без паспорта спостерігачі зафіксували у селі Муроване (дільниця №461366) та селі Трушевичі (дільниця №461415) Старосамбірського району, селі Лубнівка (дільниця №461257) та селі Воронів (дільниця №461283 ) Сокальського району, селі Козаки (дільниця № 460602).

Ще дві жінки намагалися отримати бюлетень без документів у селі Вільховець Перемишлянського району на дільниці №460876 , однак після зауваження спостерігачів, члени ДВК не видали бюлетень. За водійським посвідченням виборець хотів проголосувати на дільниці № 460491 у смт. Куликів Жовківського району.

Нагадаємо, у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування.

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць. 

Додамо, ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Участь у виборах до Верховної Ради можуть взяти 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.