Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 21 липня 2019, 12:22

На Львівщині не зафіксували значних порушень на виборах

виборча дільниця

Станом на 12:00 год основними порушеннями на виборах були незаконна агітація та спроби проголосувати без паспорта.  

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальниця відділу адміністрування державного реєстру виборців Львівської ОДА Зоряна Павлів.

"Виборча компанія у Львівській області проходить спокійно, без значних порушень, всі дільниці відкрилися вчасно, без значних запізнень" – наголосила Зоряна Павлів.

За її словами, на гарячу лінію державного реєстру виборців з початку відкриття дільниць виборці зверталися з такими питаннями: виборець намагався отримати бюлетень без паспорта; два звернення отримали через незаконну агітацію; на одній із виборчих дільниць був зрив електропостачання, але виборчий процес не постаждав.

"Станом на 08:00 год у списку виборців Львівщини зареєстровано 1 960 001 виборець, який має право взяти участь у голосуванні. Голосувати вдома будуть 48 520 виборців. Наразі  розпочато збір даних щодо підрахунку явки виборців" – пояснила Зоряна Павлів.

Натомість голова Львівської ОДА Маркіян Мальський додав, що провоохоронці Львівщини моніторять за ходом виборів, поки що все прохоить спокійно, а у незвичайної ситуації вони готові оперативно на неї зреагувати.

Нагадаємо, станом на зараз у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування.

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць. 

Додамо, ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Участь у виборах до Верховної Ради можуть взяти 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.