Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Чорновола

Середа, 24 липня 2019, 15:29

Зозуля організував ремонт вулиці Чорновола через свій тухес

проспект Чорновола

Через проведення ремонтних робіт на проспекті Чорновола у Львові утворився транспортний колапс.

Від сьогодні розпочали ремонтні роботи на проспекті Чорновола, на ділянці від вулиці Під Дубом до вулиці Городоцька, відтак, згідно з плану, перекрили для руху транспорту частину дороги у напрямку від вулиці Зернової до вулиці Під Дубом.

Натомість від ТРЦ "Форум" у бік центру облаштували двосторонній рух замість одностороннього.

За словами голови Галицької РА Андрія Зозулі, на цій ділянці дороги два роки поспіль проводили поточний ремонт покриття, однак він не дає бажаних результатів і на асфальті знову з'являються тріщини, вибоїни та пошкоджуюється верхній шар покриття.

"Прийняли рішення зробити за такою технологією тонкошарового суцільного вирівнювання за кошти поточного ремонту Галицької районної адміністарції. Вартість робіт становить 2,5 мільйони гривень. Також після проведення цього ремонту нанесуть нову дорожню розмітку" – зазначив Андрій Зозуля.

Він повідомив, що про перекриття руху громадян міста попереджали ще вчора через засоби масової інформації, однак сьогодні десятки людей на зупинках чекали тролейбус №33, який через проведення ремонтних робіт не курсує. На зупинках нема жодних інформаційних знаків про зміни руху електротранспорту, так само як і відсутні будь-які схеми об'їзду для водіїв приватного та громадського транспорту.

Мешканці міста, які звикло чекали маршрутні автобуси на зупинці біля "Кумпелю", незадоволені тим, що вимушені чекати громадський транспорт на роздільному острівку. Крім цього, водії обурюються на те, що на час ремонту не відрегулювали роботу світлофорів, відтак утворилися величезні затори у всі напрямки.

Тим часом люди організували собі зупинку одразу на перехресті вулиць, де одночасно зупиняються маршрутки, які виїжджають з двох вулиць і повністю блокують рух авто.

Як заявив Андрій Зозуля, у новій схемі зазначено тимчасове місце для зупинки громадського транспорту, однак підтвердити цього не зміг. Пропозицію облаштувати тимчасову зупинку навпроти готелю "Львів", де є дві полоси руху в один бік, він вважає недоречною.

"У схемі все зазначено, я не маю перед собою схеми, тому не можу вам нічого сказати. Як ви собі уявляєте, перенести зупинку на двополосну частину, якщо вони там зупиняться, ніхто не зможе зайти в поворот і заблокують рух, а тут маршрутки підгальмовують і їдуть дальше" – пояснив Андрій Зозуля.

На схемі, яку оприлюднили на сайті міськради, зупинки громадського транспорту взагалі не нанесли, а колапс на перехресті біля готелю "Львів" ніхто не регулює. 

"Щоб виросла гарна борода, спочатку має бути негарна щетина, щоб зробити гарну дорогу, то мусять потерпіти якісь незручності" – заявив Андрій Зозуля.

Він зазначив, що схеми перекриття руху погоджували з працівниками ДАІ.

"Управління транспорту напрацьовувало свою схему, як відбуватиметься рух, після того готувався наказ департаменту про ситуативне перекриття руху. Також до цього процесу за нашим проханням залучили патрульну поліцію, щоб допомогла спровадити транспортні потоки" – розповів голова Галицької РА.

Він також зазначив, що згідно з технологією, на асфальт наносять два шари нового покриття, яке не потребує особливого вистояння, і тому транспорт може відразу їхати новою дорогою, а відтак частину дороги повинні відкрити вже сьогодні.

Як повідомив головний інженер ТзОВ "Онур" Олександр Добоні таке тонкошарове покриття продовжує термін експлуатації асфальтобетону як мінімум на 3 роки.

"Наша компанія вперше у Львові виконує новий тип ремонту влаштування тонкошарового покриття за технологією Сларісіл. Воно влаштовується на асфальтобетонне покриття для захисту від води, агресивного середовища та запобігає утворенню вибоїн" – пояснив Олександр Добоні.

Усі роботи повинні завершити до кінця тижня, окрім нанесення розмітки.

Нагадаємо, у Львові на 4 дні перекрили проспект Чорновола.  У зв’язку з ремонтом на проспекті Чорновола з 24 до 28 липня не курсуватиме тролейбус №33.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.