Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Угорська, 14

city-adm.lviv.ua

Четвер, 25 липня 2019, 10:10

Львівський забудовник заплатив місту 200 тисяч за зрубані дерева біля "Полярону"

вул. Угорська, 14

Міськрада зобов'язала забудовника висадити 12 молодих саджанців і облаштувати зупинку та велодоріжку.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами голови Сихівської адміністрації Галини Гладяк, 17 липня забудовник отримав дозвіл у департаменті містобудування на видалення 12 дерев на вулиці Угорській, 14, однак взамін він зобов'язаний висадити 12 молодих саджанців і влаштувати зупинку, яка б відповідала вимогам маломобільних груп населення, облаштувати велодоріжку і зберегти решту зелених насаджень.

"Ми запрошували сюди і представників екологічної інспекції, і представників з Лісотехнічного інституту, тобто вони не заперечують, що ті дерева, які там були, їх потрібно видалити, але натомість насадити потрібно молоді здорові зелені насадження" – розповіла Галина Гладяк.

Як повідомили у мерії забудовник за зрубані дерева до бюджету міста заплатив близько 200 тисяч гривень, за які місто має закупляти дерева в парки.

Втім, як зауважила заступниця директора ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександра Сладкова, після зрізання багряників виявилось, що дерева хворі.

"12 багряників біля трьох входів в оновлений "Полярон" сьогодні зрізають. 27 багряників і всі липи з другого ряду залишаються. Але справжня погана новина це зріз, який я бачу. Виглядає, що треба рятувати ті багряники, що лишаються, і боротися за висадку нових великих багряників на інших місцях" – розповіла Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що 27 червня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "КСФ Груп" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземним гаражем на вул. Угорській, 14

За даними порталу Youcontrol, ТзОВ "КСФ Груп" зареєстроване у Новому Роздолі у 2016 році та займається купівлею та продажем власного нерухомого майна. Власниками фірми є одесити Писарчук Олександр та Микола Хомич, а також Віталій Кіндійз міста Копер у Словенії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.