Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vdar.com.ua

Середа, 7 листопада 2012, 18:24

З нового року в Україні подорожчають автомобілі та побутова техніка

За законопроект про збільшення митних зборів на більш ніж сто груп товарів з 1 січня 2013 року проголосували депутати Верховної ради України.

Згідно з документом, підвищення мит торкнеться таких видів товарів, як мінеральні продукти, продукти органічної і неорганічної хімії (побутова хімія та ін), вироби з гуми і пробки (шини автомобільні), будівельні матеріали, продукція металургії та машинобудування (двигуни, легкові автомобілі, мотоцикли, мопеди, велосипеди та ін.).

Подорожчає також побутова техніка, телевізори, комп'ютери та інші популярні товари. На думку депутатів, уже в наступному році нові мита зможуть залучити в бюджет додаткових 500 млн грн.

Раніше Україна розіслала країнам-членам СОТ повідомлення про те, що готова підняти ввізні мита на 350 видів товарів. Найбільш впливові члени СОТ називали дії України шокуючими. США висловили серйозну заклопотаність з приводу даного рішення українських властей. Зміни торкнулися лише ста товарів, але найбільш ключових груп.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.