Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

loda.gov.ua

Четвер, 25 липня 2019, 11:17

Миколаїв, Буськ та Новояворівськ отримали нові автомобілі швидкої допомоги

швидка допомога

Ще 7 отриманих сучасних автомобілів марки Ford залишать у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 сучасних автомобілів марки Ford.

Салон автомобілів оснащений ношами, дефібрилятором, обладнанням для ін’єкцій та вливань, кисневими балонами, пристроями для іммобілізації, апаратом штучної вентиляції легень, оксиметром тощо.

"Такі автомобілі є вкрай необхідні, проте, ми маємо нестачу у водіях. Зараз є понад 140 вакансій водіїв. Робота важка, напружена, відповідальна, однак недооцінена" – повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Сім отриманих автомобілів залишать у Львові, а решту скерують у райони, зокрема, це пункти екстреної медичної допомоги у Миколаєві, Буську та Новояворівську. Також Центр медицини катастроф отримав ще одну машину – від одного з благодійних фондів. Ця машина працюватиме у Львові на підстанції №2 на вул. Пилипа Орлика.

"Це дуже вагома допомога і якраз на часі. Автомобілі обладнані усім необхідним для надання швидкої та якісної медичної допомоги за світовими стандартами. Також в нас ще є потреба у 60-70 автомобілях" – наголосив в.о.генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярослав Пилипець.

Зазначимо, автомобілі  придбали за кошти обласного бюджету. Вартість кожного з них близько 2 млн грн, машини належать до класу "В".  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.