Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Загородній

LIGA.net

П'ятниця, 26 липня 2019, 10:55

Загородній став ще одним нардепом з Львівщини у партії Медведчука

Юрій Загородній

У Верховну Раду на цих виборах у складі "Опозиційної платформи – За життя" пройшли Тарас Козак та Юрій Загородній з Львівщини.

Про це вказано у списку політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" на сайті Центральної виборчої комісії.

У першу двадцятку списку політичної партії Віктора Медведчука "Опозиційна платформа – За життя" увійшли двоє осіб з Львівщини: екс-нардеп попереднього скликання від Опозційного блоку Тарас Козак та проректор з міжнародних питань та з питань європейської інтеграції приватного закладу "Львівський медичний інститут" Юрій Загородній.

Юрій Загородній також є заступником голови "Українського вибору" Віктора Медведчука та його давнім соратником, який вступив до лав СДПУ(о) у 1998 році.

Загородній був першим заступником Медведчука в Адміністрації Президента, а у 2007 році став головою партії СДПУ(о). У 2005 році Юрія Загороднього оголошували в розшук у зв'язку зі справою про фальсифікацію указу президента про звільнення з посади першого заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка, який фігурував у справі про отруєння Віктора Ющенка.

 А вже у 2006 році Загородній був керівником виборчого штабу "Опозиційного блоку "Не Так!", який на виборах набрав 1%, таким чином не пройшовши у Верховну Раду. 

Зазначимо, на цих виборах у Львівській області партія "Опозиційна платформа – За життя" набрала 1,71% голосів, за неї проголосували 17 480 мешканців області.

Нагадаємо, у неділю в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До парламенту пройшли 5 партій: "Слуга Народу", "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.