Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорожнє кільце у Львові

П'ятниця, 26 липня 2019, 11:54

На вулиці Шевченка у Львові облаштують дорожнє кільце

дорожнє кільце у Львові

У місті під час реконструкції вул. Т. Шевченка планують облаштувати кільце на перетині з вул. Левандівською.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради надав ЛКП "Львівавтодор" дозвіл на проектування та реконструкцію вул. Т. Шевченка (від вул. Залізничної до вул. Левандівської) з організацією кільцевого руху по вулицях Т. Шевченка, Левандівській, Залізничній.

Кільце облаштують на перетині вул. Шевченка і Левандівської для удосконалення організації дорожнього руху. За результатами моделювання встановили, що на перехресті вулиць Шевченка – Левандівська – Залізнична середня затримка автомобілів при наявності пропонованої розв'язки, порівняно з існуючим станом, зменшується на 62%, середня затримка громадського транспорту – на 96%, середня довжина черги на перехресті – на 42%.

Наразі підприємство має розробити у проектній
організації та затвердити проектно-кошторисну документацію реконструкції вул. Т. Шевченка.

Як повідомляли Варіанти раніше, у місті планують кардинально змінити вул. Шевченка: вздовж усієї вулиці замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг та облаштують "розумні" світлофори.

На всій ділянці вулиці дозволять двосторонній рух приватних авто, однак змінять кількість смуг. Зокрема від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого – 1 х 1, від вул. Ярослава Мудрого до вул. Єрошенка – 2 х 1 з виділеною смугою для громадського транспорту в напрямку центру; від вул. Єрошенка до вул. Залізничної – 2 х 2 з виділеною смугою для громадського транспорту в обох напрямках.

Нагадаємо, ще у січні цього року на перетині вулиць Шевченка-Левандівська планували облаштувати квазі-кільце зі світлофорним регулюванням.

Додамо, цьогоріч на будівництво нового моста на вул. Шевченка – Ковча Львівська міськрада витратить 14 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.