Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Сахарова, 52

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 липня 2019, 15:25

Васьків знесе будинок на Сахарова заради щастя львівських ІТ-шників

вул. Сахарова, 52

Львівська міськрада дозволила знести будинок на вулиці Сахарова, 52 а на його місці побудувати 3-поверховий скляний офіс з підземним паркінгом.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Інсула інвест" офісного центру з підземним паркінгом на вул. Академіка А. Сахарова, 52 зі знесенням існуючої будівлі.

Офісний центр збудують на ділянці блія спортивно-розважального комплексу "Медик", площею 0,1318 га, що є приватною власністю та призначена для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

У Львівській міськраді встановили, що висота будівлі не повинна перевищувати 20 м, тобто 3 поверхи. Існуючий офісний центр на вулиці Сахарова, 52 знесуть, а на його місці побудують скляний офіс з підземним паркінгом.

Як заявив головний архітектор міста Юліан Чаплінський будинок збудували у 1907 році, однак він не занесений до реєстру пам’яток архітектури, але знаходиться в межах історичного ареалу Львова. Він належав українському аптекареві та меценату Михайлу Терлецькому, у 90-х роках будинок перебудували. 

"Я не погоджуюся з тим, що існуюча споруда є цінною, якщо говорити про характер забудови, то низ вулиці Сахарова забудований в 30-тих роках, навпроти цієї будівлі є хрущовка і сказати, що цей будинок вписується в характер вулиці, то ви просто вводите мене в оману" – заявив Юліан Чаплінський.

Заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків наголосив, що новий офіс приверне увагу працівників ІТ-сфери.

"Поруч є величезний житловий квартал, де мешкають тисячі людей, серед яких багато ІТ-шників, які щодня мігрують на роботу на своїх автомобілях створюючи ті самі корки. Якщо буде офіс збудований такий як на картинці, то я розумію, що ІТ-шники з задоволенням будуть там працюват, бо в такій будівлі, яка є зараз туди ніхто не піде" – пояснив Геннадій Васьків.

Під час виконкому мешканці району висловили протест проти руйнування будівлі, однак виконком прийняв рішення знести приміщення та дозволив збудувати новий офіс.

За даними порталу Youcontrol ТзОВ "Інсула інвест" засноване у Львові на вулиці Хімічній та понад 4 роки займається організацією будівництва будівель. Засновником підприємтсва Олександр Берба, який є одним із засновників ТзОВ "Авалон Інкомпані" та житлово-будівельного кооперативу "Авалон комфорт-6", а також власником нвестиційного фонду "Адамант". 

Зазначимо, співласником будівельної компанії Avalon є львівський бізнесмен та депутат Львівської міськради, якого обрали на місцевих виборах у 2015 році від партії Петра Порошенка, Григорій Козловський.

Нагадаємо, сьогодні компанії Олександра Берби збудувати 20-ти поверхові готелі на перехресті Стрийська-Наукова. На території кварталу також передбачили спортивно-офісний центр, ресторани, ТРЦ, паркінг та озеро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.