Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Оксана Юринець

П'ятниця, 26 липня 2019, 15:52

Суд відхилив позов Юринець про перерахунок голосів в 117 окрузі Львова

Оксана Юринець

Окружний адміністративний суд Львова відхилив позов Оксани Юринець про перерахунок голосів на деяких дільницях округу №117 у Львові, проте визнав, що порушення були.

Про це повідомила кандидатка у народні депутати та екс-нардепка Верховної Ради попереднього скликання від Блоку Петра Порошенка, самовисуванка Оксана Юринець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оксана Юринець подала позов до Львівського окружного суду про перерахунок голосів на деяких дільницях 117 округу у Львові, проте суд відхилив його через недостатність доказів для необхідності перерахування голосів на виборчій дільниці №461863.

Натомість він визнав, що під час виборів порушення на цій дільниці бути та зобов’язує Центральну виборчу комісію їх усунути.

За її словами, члени дільничних комісій порушили закон, бо "члени ДВК приїхали до ОВК із печаткою, а це грубе порушення закону; члени ДВК перепаковують протоколи із пошкодженого сек'юріті-пакету в інший пакет, що порушує закон; члени ДВК на коліні підписують документи, що не вкладається в жодну норму законодавства, при цьому представник ОВК, спостерігаючи за цим, потім без проблем приймає таку документацію".

"Навіть перерахунок голосів на цій дільниці не змінив би результатів голосування. Для мене як законотворця і моєї команди було важливо захистити кожен голос, як ми і обіцяли перед днем голосування і відстояти закон. Такі порушення не роблять честі нікому з учасників процесу" – зазначила Оксана Юринець.

Нагадаємо, за даними ЦВК в окрузі 117 переміг кандидат від партії "Голос" Ярослав Рущишин (25,12% або 18 674 голосів). Оксана Юринець посіла друге місце (23,77% або 18 872 голосів). Різниця між першим і другим місцем становить 1 065 голосів.

Додамо, виборчий округ №117 включає у себе 97 виборчих дільниць у Галицькому, Франківському та частині Шевченківського району Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.