Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Сахарова, 52

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 29 липня 2019, 13:45

Галичани організували петиційний батл за будинок Терлецького на Сахарова

вул. Сахарова, 52

Львів'яни зареєстрували одночасно дві петиції, в одній вимагають зберегти будинок на Сахарова,52, а в іншій знести, а на його місці збудувати офісний центр.

26 липня на порталі е-петицій Лідія Конюх зареєструвала елеткронну петицію з вимогою зберегти будинок Терлецького, побудований в 1907 році на вул Сахарова,52.

За словами автора будинок є окрасою вулиці Сахарова та знаходиться у відмінному стані і не потребує реконструкції.

"Окрім того, перехрестя Сахарова - Горбачевського є вщент закорковане і не тільки в час пік. Тому нове будівництво ще більше ускладнить пересування по цих вулицях" − йдеться у тексті петиції.

Також атвор зазначила, що нову будову підключать до старих комунікацій що приведе ще до більшого затоплення вулиці під час опадів.

За чотирі дні петиція набрала 425 голосів із 500 потрібних. 

Однак, сьогодні, 29 липня, Жбадинський Василь зареєстрував протилежу петицію з проханням знести будинок на вул. Сахарова, 52, щоб на його місці збудувати новий скляний офісний центр.

Він зазначає, що в районі перехрестя вулиць Сахарова – Кн. Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною.

"Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район. Його спорудження дасть можливість розміститися бізнесу в просторій, світлій та комфортній будівлі з підземним паркінгом, що створить простір для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Новий офісний центр гармонійно увійде в існуючу архітектурну композицію і стане окрасою вищевказаного перехрестя" − йдеться у тексті петиції.

За словами автора будинок повністю перебудували під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, тому він не є жодною історичною чи культурною цінністю.

"Це – звичайна пост-радянська споруда, яка не є і не може бути пам’яткою архітектури та не внесена до жодних реєстрів будівель, що мають культурну або історичну цінність, так як не відповідає критеріям пам’ятки. А численні пости, які поширюються в Інтернеті щодо необхідності збереження будівлі 1907 року побудови, яка на даний час аж ніяк не нагадує будівлю в первинному стані, не відповідають дійсності та спотворюють обставини реальної цінності будівлі в історичному та культурному сенсі" − пише автор петиції.

Зараз петиція набрала 53 голоси із 500 необхідних.

Нагадаємо, в п'ятницю, 26 липня, виконком Львівської міськради всупереч протестам мешканців району дозволив знести будинок на вулиці Сахарова, 52, а на його місці збудувати 3-поверховий скляний офісний центр з підземним паркінгом.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.